Administratie (Boekhouding)

Waarom is het voeren van een administratie belangrijk?

Een goede boekhouding is goud waard.

Het voeren van een boekhouding voelt voor veel ondernemers als een vervelende verplichting. U kunt er echter voor kiezen om hier met een ander perspectief naar te kijken. Met een adequate boekhouding kunt u namelijk veel nuttige dingen doen. Zoals belangrijke informatie verkrijgen die u kunt gebruiken om uw bedrijfsactiviteiten bij te sturen.
Wanneer u bijvoorbeeld over het boekjaar 2016, € 12.500,- hebt gefactureerd naar klant ABC BV, dan zou u wellicht te voorbarig kunnen concluderen dat het een winstgevende klant is. Echter een goed bijgehouden administratie zou kunnen uitwijzen dat dit niet het geval is. Stel dat een accuraat bijgehouden boekhouding uitwijst dat de inkoopwaarde van de omzet die samenhangen met ABC BV neerkomt op € 6.250,- en dat uw personeel in het boekjaar 2016 ruim 100uur a € 90,- voor ABC BV bezig is geweest, dan ziet de winstgevendheid van ABC BV er heel anders uit en kunt u ervoor kiezen om een andere beslissing te nemen.
Naast de bestuurlijke informatie is een goed bijgehouden boekhouding ook onmisbaar voor het opstellen van financiële overzichten. Enkele voorbeelden zijn de jaarrekening, publicatiestukken en de belastingaangiften. Financiële instellingen, Kamer van Koophandel en de fiscus/belastingdienst kunnen deze overzichten (wettelijk) van jou eisen.
Wilt u dit professioneel en goedkoop laten doen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.